Paavel: tööandjatel tuleb atraktiivsemaks muutuda

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa juht Meelis Paavel
Töötukassa juht Meelis Paavel Foto: Sander Ilvest

Eesti tööturul valitseb juba mitmendat aastat suur segadus – ühelt poolt on Tallinna ja Harjumaale koondunud ettevõtjatel töötajaid puudu, teisalt pole paljudes maapiirkondades endiselt inimestel tööd. See on surnud ring, sest kui ettevõtjad töötajaid ei leia, lähevad nad kas Eestist ära või ei alustagi üldse oma äri. Töötukassa alustas selle hektilise olukorra leevendamiseks aasta algusest mitmete uute tööturuteenustega, mis ameti juhi Meelis Paaveli sõnul on hoogsalt tööle läinud.

Viimasel ajal on olnud päris mitmeid suuri koondamisi, aga samal ajal vaevlevad paljud ettevõtted töökäte puuduse käes. Kuidas olukord töötukassa poolt vaadatuna on?

Meie jaoks on olnud oluliselt hullemaid aegu. 2008–2010, mil oli suur pankrottide laine, oli suuri koondamisi väga palju. Me oleme üle elanud Kreenholmi pankroti ja muud sellised juhtumid, mistõttu ma julgen üldistada, et koondamisi puudutav olukord ei ole praegu küll mingit pidi kriitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles