Parim küsimus, mida tööintervjuul tööandjalt küsida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

Iga tööintervjuu käigus tuleb hetk, millal kandidaadil on võimalik esitada oma võimalikule tulevasele tööandjale paar küsimust. Koolitaja ja konsultant Dave Kerpen soovitab oma Linkedini postituses esitada kindlasti just see küsimus.

Millist rolli mängib minu tehtav töö ettevõtte suurema missiooni ja eesmärkide täitmisel?

«See küsimus annab kandidaadi kohta nii palju olulist informatsiooni,» selgitas Kerpen.

«Esiteks, see näitab, et kandidaat suudab näha suurt pilti. Teiseks, selle küsimuse esitamisega andakse mõista, et kandidaat ei otsi lihtsalt suvalist tööd, vaid tahab teha tööd, mille olulisusesse ta saaks uskuda. Iga tööandja tahab selliseid inimesi palgata,» selgitas Kerpen.

«Kolmandaks, see küsimus näitab, et inimene hoolib oma ettevõtte visioonist, missioonist ja suuremast plaanist ning tahab neisse kohe alates esimesest tööpäevast panustada.»

«Sellise küsimuse esitamine võib viia sügavate vestlusteemadeni ning aidata tööandjal ja tööotsijal kiirelt aru saada, kas nende soovid omavahel sobituvad,» võttis Kerpen oma postituse kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles