Leedu ärimehed näevad Ukrainas soodsat turgu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommide tootmine Ukraina presidendile Petro Porošenkole kuuluvas tehases Roshen.
Kommide tootmine Ukraina presidendile Petro Porošenkole kuuluvas tehases Roshen. Foto: ITAR-TASS

Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) otsus anda Ukrainale laenu on lisanud Leedu ärimeestes huvi Ukraina turu ja odava tööjõu vastu, kirjutab Leedu ärileht Verslo Žinios.

Näiteks mitu Leedu kommitootjat tahaks oma tootmise Ukrainasse üle viia, sest see aitaks vähendada tootmiskulusid, ütles Ukraina toiduainetööstuses tegutsev ärimees Remigijus Liepa.

Müslide tootja Kestutis Jokubauskas ütles lehele, et firma hoiab Ukrainas jätkuvalt kontakte ja ootab grivna stabiliseerumist.

«Stabiilsus ja ostjad on peamised tegurid, mis on vajalikud turule sisenemiseks. Ostjad on meil Ukrainas olemas, kui puudu jääb stabiilsusest. Meie grupi kahel firmal on Ukrainas registreeritud tütarfirma, kuid need ei ole veel aktiivset tegevust alustada,» selgitas Avia Solutions Groupi ja ZIA Valda juhatuse esimees Gediminas Ziemelis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles