Kuidas töösuhe korrektselt lõpetada?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõningane süütunne on töölt lahkumisel normaalne nähtus.
Mõningane süütunne on töölt lahkumisel normaalne nähtus. Foto: PantherMedia

Juhul, kui oled otsustanud oma praeguselt töökohalt lahkuda, tuleks sellest teada anda professionaalselt ja teise osapoolega arvestades. Koolitaja James Caan jagab selle tarbeks oma LinkedIni postituses kuute universaalset nippi.

See, kuidas sa töösuhet alustad ja lõpetad, näitab sinu professionaalsust ning töössesuhtumist. Seetõttu on mõistlik enne avalduse lauale panemist kogu protsess täpselt läbi mõelda.

Mine kohe ülemuse jutule

Ülemuse jaoks pole midagi hullemat, kui olla viimane inimene, kes sinu lahkumisest teada saab. Seega, kui oled lõpliku otsuse langetanud, pole põhjust ülemusele teadaandmisega viivitada. Ükskõik, kui kehvad su suhted ka ülemusega poleks, tuleb alati meeles pidada, et ka sellel töökohal õpitu ja kogetu mängib sinu uue töökoha saamises oma rolli, seega ole tänulik ning pöördu esimesena just oma ülemuse poole.

Ära levita kuulujutte või põhjusta neid

Töökohalt lahkumise protsess peaks olema võimalikult sirgjooneline ning kontori sisepoliitika ja võimumängud tuleks sellest eemal hoida.

Anna varakult oma lahkumisest teada

Mida rohkem aega annad tööandjale sinu lahkumiseks valmistuda, seda positiivsemalt lahkumisprotsess ka kulgeb. Ülemuse jutule minnes tuleb kindlasti teatada oma viimane tööpäev, avaldada tänu koostöö eest ning kindlasti edastada lahkumisavaldus kirjalikult.

Ära viska viimastel tööpäevadel jalgu lauale

Kuigi oled lähiajal töökohast lahkumas, on sul siiski kohustus töötada töölepingu kehtimise viimase minutini sama agaralt, nagu enne avalduse lauale panemist. Lõpuni töötempo kõrgel hoidmine näitab sinu professionaalsust ning suurendab potentsiaali saada ülemuselt ka positiivsemaid soovitusi, kui neid su uuel töökohal vaja peaks minema.

Tõmba kõik otsad kokku

Töölt lahkudes tuleks mõelda ka kolleegide ja klientide peale, teavitada neid varakult ning anda kõik pooleliolevad projektid ja ülesanded õigeaegselt töökaaslastele üle.

Ära tunne ennast süüdi

Mõningane süütunne on normaalne nähtus, eriti, kui tegu on kurvapoolse lahkumisega. Tegelikult pole aga vaja millegi pärast ennast süüdi tunda, eriti, kui oled enda poolt kõik asjad viisakalt kokku tõmmanud. Ühe ukse sulgumisel avaneb teine ning iga lahkumise taga on ka konkreetsed põhjused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles