Maksuametnik käis ärisaladusega hooletult ümber

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuametnik tagastas ettevõtte arved valele maksumaksjale.
Maksuametnik tagastas ettevõtte arved valele maksumaksjale. Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektori käskkirjaga määrati noomitus revidendile, kelle eksimusel sattus äriühingult kogutud paberarvete kaust teises maksumenetluses tagastatud suurema hulga dokumentide hulka.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Jaanus Värgi sõnul tuvastas sisekontroll, et paberdokumentide üleandmisel maksumaksjale sattus üks kaust ettevõtte väljastatud arvetega revidendi hooletuse tõttu teisele maksumaksjale tagastatud viie dokumendikasti hulka.

«Revident avastas oma eksimuse ise, toimetas tööpäevaga kausta tagasi maksuhaldurile ning teavitas juhtumist vahetuid juhte. Sellise tahtmatu hooletuse vältimiseks tõhustasime sisemist kontrolli nõuete täitmise üle, et MTA esindaja tuvastaks materjalide vastavuse üleandmis-vastuvõtu aktile ka juhul, kui ettevõtte esindaja seda ei nõua,» selgitas Värk.

MTA on võtnud äriühingu esindajatega ühendust ja teavitanud neid asjaoludest. «Palusime ettevõtte esindajatel ka võimalikku kahju hinnata, milleks on äriühingul aega kuni kolm aastat,» selgitas Värk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles