Soome jäämurdjate meeskonnad alustasid streiki

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome jäämurdjad Sisu ja Urho.
Soome jäämurdjad Sisu ja Urho. Foto: arctia.fi

Täna kl 14 alustasid streiki Soome riigiettevõttele Arctia Shipping kuuluvate jäämurdjate meeskonnad.

Soome meremeeste ametiühing Suomen Merimies-Unioni ja masinameeste ametiühing Suomen Konepäällystöliitto ei nõustunud riikliku lepitaja pakutud uue kollektiivlepingu tingimustega, teatas Arctia oma kodulehel. «Praktikas tähendab see seda, et jäämurdjate meeskonnad alustavad täna kl 14 streiki,» teatas ettevõte.

Arctia teatel olid lepitaja kompromissettepanekuga nõus tööandjate esindaja ja ka teine meremehi ühendav ametiühing Suomen Laivanpäällystöliitto. Ettevõte nimetab streiki alustanud ametiühinguid «ahneteks» ja väidab, et meremeeste nõutavad tingimused on «oht Soome töökohtadele», sest konkurents Botnia lahes on viinud juba selleni, et Soome rannavetes murravad jääd Rootsi laevad.

«On eriti kurb, et riikliku lepitaja pikkade läbirääkimiste tulemusel valminud lepingu ettepanek ei kõlba. Ahnusega ei ole võimalik kindlustada soome meremeestele töökohti,» ütles Arctia personalijuht David Lindström.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles