Apple Watchi imeodavad Hiina koopiad on juba müüki paisatud

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutikell Apple Watch võib lähiajal saada väga populaarseks tooteks.
Nutikell Apple Watch võib lähiajal saada väga populaarseks tooteks. Foto: Apple

Hiina internetikaubamajja Alibaba on juba jõudnud Apple´i äsja esitletud nutikella Apple Watch odavad koopiad, kirjutab BBC.

Näiteks on Alibaba keskkonnas Taboao mõnekümne dollariga müügis nutikellad iWatch ja AW08, mille välimus ning kasutajaliidese graafika on vähemalt reklaampildil pea identsed Apple´i Watchiga. 

Toodete kirjeldustest selgub siiski, et Apple´i platvormi asemel töötab seadmetes Google´i Android ning kartuse tõttu, et Alibaba need veebimüügist maha võtab, on olemas ka inglisekeelsed hoiatused, mis teatavad suurtähtedega, et tegu ei ole Apple´i nutikellaga.

Asja juures on huvitav see, et ekspertide sõnul on koopiatooted suunatud peamiselt siseturule.

"Apple´i tooted on saanud Hiinas ülipopulaarseks ning suure tõenäosusega on palju neid Hiina tarbijaid, kes tahavad olla esimesed, kes saavad oma naabruskonnas Apple Watchiga uhkeldada," ütles ärikonsultatsioonidega tegeleva ettevõtte Fathom China president Matthew Forney.

Siit näed pilte Apple Watchi erinevates koopiatoodetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles