Apple´i aktsionärid soovivad Tesla ostmist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Model S Pariisi autonäitusel.
Tesla Model S Pariisi autonäitusel. Foto: BENOIT TESSIER / REUTERS

Eile toimunud Apple´i iga-aastasel aktsionäride koosolekul esitati rohkem küsimusi elektriautode tootja Tesla ülesostmise, kui dividendide maksmise kohta, kirjutab The Verge.

"Meil ei ole temaga ausalt mingit suhet," ütles Apple´i tegevjuht Tim Cook Apple´i ja Tesla asutaja Elon Musk vaheliste sidemete kohta. "Mulle meeldiks, kui Tesla hakkaks kasutama meie CarPlay´d, nagu kõik teised tuntumad autotootjad."

"Kas ma suutsin algsele küsimusele vastamist piisavalt hästi vältida?" lisas ta, mille peale kostus koosolekuruumist naeru.

Hoolimata Tesla ostmise küsimuse eiramisest võeti teema aga investorite poolt mitmeid kordi uuesti üles, kuid Cook jätkas samal liinil, jättes võimaliku ostuhuvi kommenteerimata.

Eelmisel aastal tunnistas Elon Musk Bloombergile, et ta on kohtunud Apple´i ülevõtmiste ja ühinemiste üksuse juhi Adrian Pericaga, jättes täpsustamata, kui suurt huvi maailma väärtuslikuim tehnoloogiafirma elektriautotootja vastu üles näitas.

Apple´i huvi elektriautotööstuse vastu on aga selgelt olemas. Eelmisel kuul lekkisid meediasse teated selle kohta, kuidas firma on alustanud Project Titan nimelise salajase elektriautode arendamise projektiga. Kuulujuttudele andis lisahoogu uudise avalikustamisele järgnenud kohtuasi, kus akutootja A123 Systems väidab, et Apple´i lõi firmalt ebaausaid võtteid kasutades üle mõned töötajad, et arendada elektriautodele omaenda liitiumakude tehnoloogiat.

Üks asi on kindel - Apple´il on piisavalt vaba raha, et Tesla mitmekordselt üles osta. Firmal on umbes 180 miljardit dollarit vabu vahendeid ning seda kulutada ei kardeta - viimase pooleteise aasta jooksul on Apple üles ostnud 23 ettevõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles