Ericsson kavatseb Rootsis koondada 2200 töötajat

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ericsson Grupi peahoone Põhja-Stockholmis Kistas.
Ericsson Grupi peahoone Põhja-Stockholmis Kistas. Foto: AFP / Scanpix

Ericsson kavatseb kulukärpeprogrammi raames koondada Rootsis 2200 töötajat, peamiselt uurimis- ja arendusosakonnast (R&D) ning tarneosakonnast.

Ericsson teatas täna, et astub oma mullu novembris väljakuulutatud kulukärpeprogrammi teostamiseks järgmised sammud. Ettevõte kavatseb keskenduda kolmele põhitegevusalale – raadio, ülekandeteenused ja telekommunikatsioon – ning finantseerida kasvu järgmistes suundades: IP võrgud, pilveteenused, TV & meedia, telekomi tugiteenused (OSS & BSS).

Ericssoni teatel tuleb muudatusi teha kiiresti, kui ettevõte kavatseb edasi püsida juhtivate IKT sektori firmade seas. Sestap käivitab ettevõte tänavu kiirendatud ümberkorraldusmeetmed; kogu kulukärpeprogramm kestab 2017. aastani.

Programm sisaldab nii kärpeid ettevõtte töötajate arvus kui ka säästmist firma globaalsetelt operatsioonidelt. Esimene kärbe puudutab 2200 töötajat Rootsis, peamiselt R&D ja tarneosakondadest.

Ericsson püüab 2017. aastaks jõuda 9 miljardi Rootsi krooni (ligi miljard eurot) suuruse säästuni ettevõtte kuludes. Kulukärpeprogrammi maksumuseks hindab firma 3-4 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles