Eesti tehnoloogiafirma Yoga pälvis rahvusvaheliste investorite tunnustuse

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment tehnoloogiafirma Yoga veebilehelt.
Fragment tehnoloogiafirma Yoga veebilehelt. Foto: E24

Barcelonas peetud innovaatiliste ettevõtete ja investorite kohtumisel auhinnati Eesti tehnoloogiafirmat Yoga kõige uuenduslikuma ettevõtte tiitliga.

Ärifoorumil World Innovation Summit Hit Barcelona 2010 sai Yoga auhinna cleantech-valdkonnas, kus konkureerisid puhtale keskkonnale ja loodussäästlikele tehnoloogiatele keskenduvad ettevõtted. Yoga nii-öelda targa maja lahenduse puhul hinnati selle uuenduslikkust ja keskkonnasõbralikkust, sest eestlaste loodud tehnoloogia abil saavad majaomanikud hoida kokku energia- ja majandamiskulusid, vahendas ajakiri HEI.

Kokku osales võistlusel 127 alustavat ja kasvufaasis ettevõtet üle maailma. Parimad äriideed valis välja 37-liikmeline žürii, kuhu kuulusid mitu juhtivat riskikapitaliinvestorit ja tuntud eksperdid tehnoloogiahiidudest nagu Siemens ja IBM.

Yoga tegevjuht Priit Vimberg ütles, et ettevõte peab laienemisplaane ja seepärast langeb Barcelonas saadud tunnustus väga sobivasse aega. «Meil käivad parasjagu mitmel rindel läbirääkimised lisakapitali kaasamiseks ja koostöölepete sõlmimiseks Euroopas, Indias ja Araabias. See, et nii uhke žürii meid välja valis, avaldab meie partneritele kindlasti muljet ja aitab kaasa kiiremate otsuste tegemisele,» lisas Vimberg.

Yoga on Eesti tehnoloogiaettevõte, mis on kümneaastase tegevuse jooksul töötanud välja intelligentse hoonesüsteemi. Maailmas unikaalne lahendus võimaldab koduseid elektriseadmeid ja hoone tehnosüsteeme hallata ühest kohast arvuti abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles