Monte Carlo korter müüdi 240 miljoni euroga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kinnisvaraärimehe Christian Candy korter Monacos läks müügiks 240 miljoni euro eest.
Briti kinnisvaraärimehe Christian Candy korter Monacos läks müügiks 240 miljoni euro eest. Foto: SCANPIX

Briti kinnisvaraärimehe Christian Candy korter Monacos Monte Carlos läks müügiks 240 miljoni euro eest, tegemist on ühe kalleima eluruumide müügitehinguga ajaloos.

Christiani ja tema venna Nick Candy residentsi nimega La Belle Epoque ostis tundmatu Lähis-Ida investor.

Maailmasõdadevahelisest svingiva Monaco perioodist pärit eluaseme müük annab tunnistust sellest, et superrikastel läheb taas superhästi. Mis omakorda on üles kruttinud ka luksuskorterite hinnad.

Korter võtab enda alla hoone kaks ülemist korrust ning oli omal ajal koduks finantsistile ja filantroobile nimega Edmond Safra. Safra suri aastal 1999.

Vaatamata hinnale, mis on eelmisest müügist ligi kolmandiku võrra üleval, on La Belle Epoques vaid kolm magamistuba.

Pindala on siiski oma 17 500 ruutjalga, igas sviidis on eraldi kino, köök, riietusruum ja kaks vannituba.

Ei puudu ka raamatukogu ja spaa, aias kasvavad iidsed puud ja vaade avaneb merele.

Korter müüdi 97-aastase liisingulepingu alusel.

La Belle Epoque oli kahe venna koduks, kes on hankinud endale Monaco kodakondsuse. Väikeriik jääb nende elupaigaks ka edaspidi. Siin seisab ankrus nende jaht Candyscape II, siia olevat nad endile ka uue residentsi leidnud.

Candy vendade pressiesindaja keeldus kommentaaridest.

Müük kindlustas taaskord Monaco kui kõige kallima elukoha positsiooni, mida toetavad kitsas ja suletud kinnisvaraturg ning superrikkaid ligimeelitav «healoomuline» maksusüsteem.

Piiri tagant Prantsusmaalt lähtub tugev nõudlus Cap Ferrat’, Cap d’Antibes’, Saint-Tropezi ja teiste eksklusiivsete kinnisvarade järele, mis sisuliselt on kujunenud Vene ja Lähis-Ida miljardäride mängumaaks.

Rekordhindu on viimasel ajal makstud ka Hong Kongi ja Londoni kinnisvara eest. Nii läks Candy vendade rajatud  Knightsbridge’i One Hyde Parkis katusekorter hiljuti kaubaks 135 miljoni naela eest.

On aga ka La Belle Epoquest kallimaks hinnatud eluasemeid, nagu näiteks Mukesh Ambani tarvis Indiasse ehitatud eluasemekompleks.

2008. aastal oli Vene miljardär Mihhail Prohhorov valmis ostma 500 miljoni euro eest Edmond Safra lese Lily käest ära Cap Ferrat’ lähistel asuva Villa Leopolda, kuid üldiselt arvatakse, et see kaup jäi hiljem katki.

Copyright The Financial Times Limited 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles