IATA: läinud aasta oli turvalisim lennunduse ajaloos

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk
Lennuk Foto: SCANPIX

Vaatamata lendudele MH 370 ja MH 17 oli läinud aasta turvalisim lennunduse ajaloos, teatas IATA.

Läinud aastal oli üks õnnetus 4,4 miljoni lennu kohta, aasta varem aga oli õnnetus 2,3 miljoni lennu kohta. See tähendab, et möödunud aastal oli 12 fataalset õnnetust, mis nõudsid kokku 641 inimelu. Viimase viie aasta keskmine on 19 hukkunutega õnnetust ning 517 hukkunut.

2014 jääb meelde kahe erakordse õnnetusega, MH 370 ja MH 17. Kuigi MH 370 kadumise põhjused pole teada, on see määratletud kui fataalne õnnetus – üks tosinast. Ent MH 17 allatulistamine ei ole kirjas õnnetusena.

«Avalikkusele on tragöödia ikka tragöödia, ükskõik, mismoodi see pole määratletud. 2014 nägime me fataalsete õnnetuste vähenemist – seda isegi juhul, kui MH17 sisse arvata,» ütles IATA tegevjuht Tony Tyler. Ta lisas, et parim, mida me hukkunute nimel teha saame, on teha lendamine turvalisemaks.

Ta ütles, et nii valitsused kui lennufirmad peavad suurendama koostööd, et vähendada üle konfliktitsoonide lendamise riski. See tähendab, et tsiviillennundus peaks enam infot saama. Samuti tuleks paremini korraldada selliste relvade disaini, tootmist ja müümist, mis on võimelised lennukit alla tulistama.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles