Tööpakkumine turistile: maksuinspektor Kreekas

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid Kreekas.
Turistid Kreekas. Foto: AP / Scanpix

Eesmärgiga saada kätte 7.2 miljardit eurot abiraha käis Kreeka välja võimaluse värvata salajasteks maksuinspektoriteks üliõpilasi, majapidajaid ja isegi turiste.

Oma kirjas euroala ametnikele pani Kreeka valitsus muuhulgas ette, et Ateena võiks võidelda maksudest kõrvalehiilimise pahega värvates «mitte-elukutselisi inspektoreid», kes varustataks audio- ja videotehnikaga seaduserikkumiste salvestamiseks.

Lisaks üliõpilastele ja majapidajatele näeb rahandusminister Yanis Varoufakis võimalust, et skeemis võiksid osaleda «isegi turistid populaarsetes paikades, kus vohab maksudest kõrvalehoidmine», vahendab Financial Times.

«Juba see «uudis» ise, et igal pool on juhuslikud «pealtnägijad», kes kannavad kaasas audio ja video salvestustehnikat maksuameti aitamiseks, võib suhtumisi kiiresti muuta,» kirjutas Varoufakis neljapäeval eurogrupi juhile Jeroen Dijsselbloemile.

Financial Times valduses on koopia kirjast.

Eurogrupp koguneb asja arutama esmaspäeval. Allikate andmetel puhkesid kirja lugejad kõva häälega naerma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles