Eesti Energia tellis Utah' projekti hindamiseks auditi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia.
Eesti Energia. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia juhtkonna hinnangul võib Utah' projekti väärtus olla märkimisväärselt langenud, mistõttu on energiafirma tellinud selle hindamiseks sõltumatu auditi.

Praegu konkurentsivõimelist projekti, mida Utah's teha, laual ei ole, ütles Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter BNSile. «Oleme uue juhatusega otsustanud, et tellime projekti väärtuse hindamiseks sõltumatu osapoole auditi. Et oleks selge, kas oleme projekti õige väärtusega hinnanud.»

Rahvusvaheliste raamatupidamisstandardite järgi, mida Eesti Energia kasutab, on juhatusel kohustus hinnata, kas vara väärtus on raamatupidamislikult õiglaselt kajastatud. Kui on kahtlus, et nii ei ole, on ühe variandina võimalik tellida sõltumatu hinnang.

«Praegu jätkame käimasolevate tegevustega. Hoiame kulud võimalikult madalal, aga midagi nii-öelda läbi raiunud ei ole. Konjunktuuri paranedes ja hea kontseptuaalse lahenduse puhul on võimalik, et kõik veel muutub,» sõnas Sutter.

Eesti Energia bilansis on Utah' projektiga seonduvat immateriaalset põhivara kokku 43,5 miljonit eurot, millest 10,6 miljonit on põlevkivivarude uurimisele tehtud kulutused ja 32,9 miljonit kaevandamisõiguste väärtus. Mullu kulutati põlevkivivarude uurimisele 1,1 miljonit eurot.

Eesti Energia soetas põlevkivi varu Utah' osariigis hinnangulise suurusega 6,6 miljardit tonni 2011. aasta märtsis. Energiafirma plaanis sealsete põlevkivivarude baasil välja arendada põlevkivist vedelkütuseid tootva tööstuse võimsusega 50 000 barrelit põlevkiviõli päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles