Tallinna Sadama kaubamaht kukkus veerandi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuga sadam.
Muuga sadam. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Sadama sadamaid läbis ettevõtte teatel veebruaris 1,9 miljonit tonni kaupa, 25,8 protsenti vähem kui mullu samal kuul.

Kaubagruppidest vähenes enim vedellasti maht, 36,4 protsenti 1,2 miljoni tonnini. Tallinna Sadama ärisuunajuhi Natalja Baidina hinnangul on läbi sadamate liikunud vedellasti mahu langus tingitud nii nafta hinna langusest kui ka Venemaa toornafta ja naftaproduktide tootmise ja eksportmaksude süsteemi muudatuste mõjust, mis soodustavad  toornafta väljavedu.

«Tallinna Sadama kaudu liiguvad eelkõige erinevad naftaproduktid, toornafta eksport toimub Venemaa enda sadamate või siis otse naftatorude kaudu,» selgitas Baidina.

Veebruarikuus langes ka konteinerite arv 17,3 protsenti 17 236 TEUni ning konteinerites veetud kaupade kogus 19,9 protsenti 137 600 tonnini. Segalasti vedu vähenes 22,3 protsenti 44 800 tonnini. «Kaubamahu vähenemist erinevates kaubagruppides on mõjutanud ka üleüldine majandus-poliitiline olukord maailmas,» ütles Baidina.

Ainukese kaubagrupina kasvas veebruaris veeremi maht 19,9 protsenti 351 200 tonnini. Puistlasti veo maht püsis eelmise aastaga samaväärsel tasemel ning oli veebruaris 210 600 tonni.

Veebruaris külastasid Tallinna Sadama sadamaid kaubalaevad 124 ja reisilaevad 384 korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles