Advokaat: Statoili kohtuvõit annab lootust ka teistele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eilne Euroopa Kohtu otsus paneb loodetavasti edasi liikuma ka kõik teised müügimaksuga seotud menetlused, sõnas Boreniuse partner Egon Talur.

Eile tegi Euroopa Kohus otsuse, milles leidis, et müügimaksul ei olnud erieesmärki ning seega on see aktsiisikaupade müügi suhtes vastuolus olemasolevate seadustega. Nimelt saab aktsiisikaupa maksustada kaudsete maksudega vaid siis, kui sellel on erieesmärk. Tallinna linn ütles küll, et erieesmärk on ühistranspordi edendamine, aga see on omavalitsuse kohustus nagunii ja lisaks ei soosinud maksukujundus ühistranspordi eelistamist. 

«Tunnistan, et minu ootused sellele, mis otsusele avalikkuses järgnema hakkas, olid veidi kõrgemad. Kui Tallinna linn peab kodulehel avaldatud teate kohaselt tekkinud olukorras süüdlaseks kõiki teisi – riiki, kes lubas maksu kehtestada ja ettevõtjaid, kes nüüd väidetavalt alusetult rikastuvad, siis linna ja riigi vägikaikaveos «süüdlase» leidmise üle maksumaksjad kindlasti ei võida,» märkis Talur, kes esindab kohtus kümmetkonda ettevõtet müügimaksu küsimuses.

Ta lisas, et suur osa müügimaksu üle toimuvaid kohtumenetlusi oli Euroopa Kohtu otsuse ootuses peatatud, vähemalt need, milles aktsiisikaupade maksustamise teema oli tõusetunud. «Julgen arvata, et kohus õige pea jätkab kõigis asjades pooleli jäänud menetlustega,» ütles ta.

Siiani on olnud teateid sellest, et müügimaksu asjus on kohtusse läinud lisaks Statoilile ka Kaubamaja Grupp, Neste ja mitmed teisedki firmad.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles