USAs on külmutatud 640 miljoni eest venelaste varandust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank Rossija kontor Peterburis.
Bank Rossija kontor Peterburis. Foto: Igor Russak / RIA NOVOSTI

USA on Ukraina konflikti tõttu külmutanud 640 miljoni dollari eest Vene oligarhide ja nende pankade vara, kirjutab Wall Street Journal (WSJ).

Kõige rängema löögi on saanud Bank Rossija, mille USA pankade kontodel on külmutatud vähemalt 572 miljonit dollarit, mis moodustab panga varast ligi kümnendiku. Selle panga asutajat Juri Kovaltšuki peetakse Putini «ihupankuriks».

Arkadi ja Boriss Rotenbergi panga SMP varast on USAs eri kontodel külmutatud 65 miljonit dollarit, umbes kaks protsenti panga varast. Vennad Rotenbergid on Putini lapsepõlvesõbrad ja judopartnerid.

Kümnetel vene ettevõtetel on külmutatud arvetel väiksemad summad, sealhulgas tuntud relvatööstusel KBP, mille Citibanki kontodel seisab kümme miljonit dollarit, kirjutab WSJ.

USA rahandusministeerium ei avalda nende eraisikute andmeid, kelle USAs asuv raha on samuti külmutatud, viidates privaatsusele. Siiski on erakontodel võrreldamatult vähem raha kui ettevõtete omadel, kõige suurem külmutatud summa ulatub kahe miljoni dollarini.

Muu hulgas on elektrooniline maksevahendaja Paypal USA rahandusministeeriumi nõudmisel külmutanud ka Donetski ja Luhanski nn «rahvavabariikide» kontod, kus oli vastavalt 5354 ja 637 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles