Eesti Energia vana õlitehas läheb kapitaalremonti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enefit140 (vasakul), kõrval uus õlitehas Enefit280.
Enefit140 (vasakul), kõrval uus õlitehas Enefit280. Foto: Energia.ee

Eesti Energia alustab lähikuudel oma vanema õlitehase, 1980. aastal rajatud Enefit140 kapitaalremonti, selgus ettevõtte pressiteatest.

Riikliku energiafirma tütarettevõte Eesti Energia Õlitööstus tegeles mullu aktiivselt vana õlitehase Enefit140 ebameeldiva lõhna ohjamisega, viies koostöös Eesti Keskkonnauuringute Keskuse ja rahvusvahelise konsultatsiooniettevõttega Ramboll läbi uuringu.

«Selgus, et meie õlitööstuses on tehnoloogilise eripära tõttu suurima mõjuga lõhnaallikaks vana õlitehase tõrvikud,» ütles Eesti Energia keskkonnajuht Olavi Tammemäe.

«Selle probleemi lahendamisel täiendame tõrvikuid pilootleegiga, mis võimaldab tulevikus kogu aeg põletada tõrvikusse juhitavad gaasid enne keskkonda jõudmist. Järgmised sammud olukorra parandamiseks võtame ette juba lähikuudel algava Enefit140 kapitaalremondi käigus,» lisas Tammemäe.

Uus õlitehas kasutab Tammemäe sõnul juba edasiarendatud tehnoloogiat, mistõttu seal sarnased probleemid puuduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles