EKP tõstis euroala majanduskasvu prognoosi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi usub, et võlakirja ostuprogramm pöörab euroala majanduse taas kasvule.
Euroopa Keskpanga president Mario Draghi usub, et võlakirja ostuprogramm pöörab euroala majanduse taas kasvule. Foto: Ralph Orlowski / Reuters

Euroopa Keskpanga (EKP) tõstis täna euroala majanduskasvu ootust järgmisel ja ülejärgmisel aastal, põhjendades kõrgemaid ootusi madala nafta hinna, euro soodsa kursi ja panga enda algatatud võlakirjaostuprogrammiga.

EKP täna avaldatud parandatud prognoosi kohaselt kasvab euroala majandus tänavu 1,5, järgmisel aastal 1,9 ning ülejärgmisel 2,1 protsenti.

Panga presidendi Mario Draghi sõnul jääb euroala inflatsioon lähikuudel negatiivseks või on väga madalal tasemel. Aasta kokkuvõttes prognoosib EKP euroalale 0-protsendist hinnaindeksi muutust.

Järgmiseks aastaks ootab pank 1,5-protsendist inflatsiooni ja ülejärgmiseks 1,8-protsendist. Ka tuleva aasta infatsiooniprognoos on varasemast ennustusest kõrgem, seda põhjendas Draghi samuti käivitatava 1,1 triljoni euro suuruse võlakirjade ostuprogrammiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles