Suurbritannia kavatseb üle võtta Vene oligarhi äsjaostetud naftaleiukohad

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Fridman (vasakul) on üks võimuduo Putini-Medvedjevi lemmikoligarhe, sestap laieneb talle ka Vene majanduseliidile kehtestatud äriembargo.
Mihhail Fridman (vasakul) on üks võimuduo Putini-Medvedjevi lemmikoligarhe, sestap laieneb talle ka Vene majanduseliidile kehtestatud äriembargo. Foto: Dmitry Astakhov / ITAR-TASS

Suurbritannia energeetikaminister Ed Dawey kirjutas eile Mihhail Fridmanile, andes Vene oligarhile nädala aega põhjendada, miks valitsus ei peaks tema äsjaostetud Põhjamere nafta- ja gaasileiukohti üle võtma, teatas Reuters.

Fridmani investeerimisfondi LetterOne 5,1 miljardi euro suurune tehing Saksa energiaettevõtte RWE Põhjamere leiukohtade ostmiseks sai teoks esmaspäeval. Fridman on ent ELi koostatud Vene ärimeeste ja poliitikute embargonimekirjas, seega on oht, et tootmine võib nüüd naftaväljadel peatuda, eriti juhul kui Venemaale kehtestatakse veel rangemad sanktsioonid.

Sestap tahab Suurbritannia valitsus läbi viia Fridmani ostetud naftaväljade sundmüügi kolmandale sõltumatule osapoolele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles