12 asja, mis peaks töökaaslaste ees saladuseks jääma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsiku nädalavahetuse kirjeldamine ei pruugi endaga kaasa tuua kolleegide imetlevaid pilke.
Metsiku nädalavahetuse kirjeldamine ei pruugi endaga kaasa tuua kolleegide imetlevaid pilke. Foto: PantherMedia

Kuigi tööalase suhtevõrgustiku arendamine on eduka karjääri pandiks, on siiski asju, mis peaks ka kõige avatuma suhtleja puhul jääma ainult tema enda teada, kirjutab Forbes.

Enda töö vihkamine

See on kõige viimane asi, mida keegi tahaks tööl kuulda, lisaks märgistab see sind negatiivse inimesena, viib teiste töömoraali alla ning ülemuste kõrvu jõudes viib sinu edutamise võimalused nullilähedaseks.

Teiste ebakompetentsuses süüdistamine

Ebakompetentseid inimesi leidub igas töökohas ning tavaliselt teavad kõik niigi, kes nad on. Kui sinu võimuses ei ole nende aitamine ega vallandamine, hoidu nende pidevast kritiseerimisest - see paneb sind ennast halba valgusesse, kuna rõhutab sinu ebakindlust.

Sinu poliitilised ja religioossed vaated

Mõned asjad peavadki jääma isiklikku ellu. Lisaks on poliitilised ja religioossed veendumused tavaliselt inimestes niivõrd juurdunud, et nendel teemadel vaidlemine tekitab töökohas pigem tõsiseid ebakõlasid, kui aitab kaasa positiivse töökeskkonna arengule.

Kui palju sa teenid

Kuigi ahvatlus võrrelda oma palga suurust kolleegidega võib mõnel hetkel olla suur, on suur ka tõenäosus, et sellise info omavaheline jagamine hakkab edaspidi teie suhteid mürgitama - tahes-tahtmata leiab keegi, et ta teenib teenimatult vähe ja teised teenimatult palju.

Mida sa Facebookis teed

Viimane asi, mida su ülemus tahab Facebooki sisse logides näha, on pildid sellest, kuidas sa häguste silmadega Mehhikos tekiilat kummutad. Facebookis tööalaselt halva või ebapädeva mulje jätmiseks on väga palju võimalusi - kellega sa sõber oled, millega vabal ajal tegeled, kuidas sinu sõbrad sinu tegevusi ja pilte kommenteerivad. Need väikesed asjad võivad tekitada ülemuse peas sinu edutamise või oluliste ülesannete usaldamise osas teadlikke või  ka alateadlikke kahtlusi. Professionaalsete suhete jaoks on parim kasutada siiski LinkedIni.

Mida sa magamistoas teed

Olenemata sellest, kas sinu intiimelu on lausa hoomamatult metsik või täiesti olematu - tööl ei pea sellest keegi teadma.

Mida sa arvad, et teised magamistoas teevad

111 protsenti sinu kaastöötajatest ei soovi teada, mida sa nende seksuaalelu või seksuaalse orientatsiooni kohta arvad või eeldad.

Et jahid kellegi teise töökohta

Enda tööalaste ambitsioonide avalikustamine, juhul, kui need on otseses konfliktis teiste kolleegide huvidega, on isekas ning tööalaste suhete hoidmise koha pealt ka rumal. Head töötajad soovivad edu kogu meeskonnale, mitte ainult endale. Isegi kui sinu töötegemise motiivid on isekad, ei ole vaja neid teistele tingimata avalikustada.

Kui metsik sa ülikooli ajal olid

Sinu minevik võib sinu kohta palju öelda. Tudengipõlves tehtud rumalustega kiitlemine ei näita sind ainult mitte lapsiku ja ebakindlana, vaid rõhutab ka sinu kriitikameele puudumist.

Kui palju alkoholi või narkootikume sa tarvitad

Sa võid küll mõelda, et enda metsiku nädalavahetuse kirjeldamine toob endaga kaasa kolleegide imetlevad pilgud - lõppude lõpuks oled sa hea töötaja ning sinu töötulemused seetõttu ei kannata - kuid tegelikult on efekt suure tõenäosusega vastupidine.

Solvavad naljad

Mõtle alati läbi, mida sa ütled ja kellele. Solvavad naljad panevad teisi end halvasti tundma ning sind näitavad halvas valguses. Eriti tuleks piiripealsetest naljadest hoiduda inimeste puhul, keda sa ei tunne - sa ei tea kunagi, mida nad on elus pidanud läbi elama ning mille üle nad naerda ei suuda või ei soovi.

Uue töökoha otsimine

Kohe, kui annad teada, et oled otsimas uut töökohta, kaotad sa oma kolleegide ja ülemuste seas professionaalset väärtust - milleks panustada inimesse, kes ei soovi teistega ühist missiooni jätkata. Enne kui teatad soovist lahkuda, peaks sul uus töökoht leitud olema - vastasel juhul istutatakse sind kohe varupingile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles