Tööstustoodang kasvas aastaga kaks protsenti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puidutööstus.
Puidutööstus. Foto: Arvet Mägi

Tööstusettevõtted tootsid jaanuaris kaks protsenti rohkem toodangut kui mullu samal kuul, teatas statistikaamet.

Toodangu mahu suurenemist põhjustas statistikaameti teatel eelkõige elektroonika- ja puittoodete tootmise kasv. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang jaanuaris veel metalltoodete, elektriseadmete ja mööbli tootmises.

Toodangu kasv ei olnud laiapõhjaline – enam kui pooled tööstusharud ei saavutanud jaanuaris eelmise aasta taset, märkis statistikaamet. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang toiduainete, keemiatoodete ning mootorsõidukite tootmises.

Välisturule müüdi jaanuaris 72 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Mulluse jaanuariga võrreldes suurenes toodangu müük ekspordiks korrigeerimata andmetel 7 protsenti. Samas vähenes müük kodumaisele turule ühe protsendi. Ekspordi suurenemise peamine põhjus oli samuti elektroonikatoodete ja elektriseadmete müügi kasv.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti jaanuaris tööstuses kokku kaks protsenti vähem kui detsembris, sealhulgas töötlevas tööstuses ühe protsendi vähem.

2014. aasta jaanuariga võrreldes toodeti elektrit 5 protsenti rohkem ja soojust 19 protsenti vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles