Eesti Energia investeerib tänavu rohkem kui mullu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter.
Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti Energia plaanib tänavu investeerida rokem kui mullu – üle 290 miljoni euro, seda peamiselt seadmete moderniseerimisse ja keskkonnasaaste vähendamisse.

«Panustame käesoleval aastal baasinvesteeringutena meie põhitootmise seadmete moderniseerimisse ja töökorras hoidmisse. Oma plaane numbriliselt ei avalda, me peame olema [börsile teatamise osas] korrektsed,» ütles Eesti Energia juhatuse esimees Hando Sutter intervjuus BNSile.

«Anname aasta lõpus käiku Auvere uue elektrijaama, selle investeeringute maht tuleb suures osas käesolevasse aastasse. Lisaks keskkonnanõuete täitmine 2016. aasta alguseks: lämmastikufiltrid, mis lähevad vanadele plokkidele ja on võrdlemisi mahukad ja mullu tehtud väävlifiltrid, siis veel mitmed jätkuasjad, pluss baasinvesteeringud,» loetles Sutter.

Lämmastikufiltrite paigaldamisega alustas Eesti Energia möödunud aastal, investeeringute tulemusel väheneb lämmastikuemissioon tulevikus ligi kaks korda. 2015. aastal on Eesti Energial plaanis moderniseerida elektrijaamade olemasolevaid heitgaaside puhastusseadmeid.

Filtrite kaasajastamine viib elektrijaamade õhuheitmed vastavusse 2016. aasta algusest kehtima hakkavate märkimisväärselt karmistatud piirnormidega. Projekti kogueelarve on 22 miljonit eurot, millest 2014. aasta lõpuks oli investeeritud 11 miljonit eurot ehk 48 protsenti, selgub Eesti Energia majandusaasta kokkuvõttest.

Auvere elektrijaama ehituse eelarve on koos kütuse etteande süsteemiga 638 miljonit eurot, millest 2014. aasta lõpuks oli investeeritud 532 miljonit eurot ehk 83 protsenti.

Eesti Energia investeeringud moodustasid 2014. aastal 275,9 miljonit eurot. 2013. aastal oli Eesti Energia investeeringute suuruseks üle 400 miljoni euro ja kahel eelneval aastal mõlemal üle 500 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles