Märtsis lähevad koolidesse külalisõpetajateks rohkem kui 100 IKT sektori spetsialisti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT ja Elion ühendati Eesti Telekomi ärinime alla. Kaubamärgid jäävad esialgu kasutusele. Pressiüritus ettevõtte esinduskaupluses Viru Keskuses. Pildil EMT, Elioni ja Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm.
EMT ja Elion ühendati Eesti Telekomi ärinime alla. Kaubamärgid jäävad esialgu kasutusele. Pressiüritus ettevõtte esinduskaupluses Viru Keskuses. Pildil EMT, Elioni ja Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm. Foto: Erik Prozes

Märtsis lähevad  programmi "Reaalainetega edukaks" raames külalisõpetajatena teadmisi ja kogemusi jagama üle 100 info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonna töötaja kümnetest era, avaliku ja kolmanda sektori organisatsioonidest, teatas Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL).

„Soovime võimalikult paljude noorteni üle Eesti viia sõnumit, et kõik on IT – tänapäeval on iga eluvaldkond IT-ga seotud ning tugevad e-oskused on targa töötaja tugisambaks,“ lausus algatuse käivitaja, ITL-i projektijuht Doris Põld. “Nii võivad IT-valdkonna külalisõpetajate tunnid lisaks reaalainetundidele ja karjääriõpetusele olla seotud ka näiteks muusika, ajaloo või kehalise kasvatusega.”

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) algatus „Reaalainetega edukaks“ toimub koostöös „Tagasi kooli“ meeskonnaga juba kolmandat korda. Mastaapsuse poolest on projekt oma valdkonnas ainulaadne: juba möödunud kahe aasta jooksul on IKT-valdkonna inimesed andnud külalisõpetajatena üle 400 külalistunni kõikjal Eestis, soovides panustada oma tegevusvaldkonna jätkusuutlikkusse ja järelkasvu ning aidata noortel märgata reaalainete seoseid nn päris-eluga. Ka seekord on külalisõpetajad suundumas nii Tallinna ja Harjumaale kui Ida- ja  Lääne-Virumaale, Tartu- ja Pärnumaale, Läänemaale ja teistesse maakondadesse. Varasemast erinevalt minnakse seekord koolidesse sageli ka meeskondadena –samaaegselt annavad tunde mitmed külalisõpetajad, teinekord lausa kümmekond külalist korraga. Lisaks on sel aastal külalisõpetajateks ka mitmete organisatsioonide välismaalastest töötajad, kes jagavad oma kogemusi vene, inglise ja saksa keeles.

Juba teist korda suundub ligi 10-liikmelise külalisõpetajate meeskonnaga kooli ka AS Eesti Telekom.

„Ühe suurima tööandjana Eesti IT- ja telekommunikatsioonisektoris ning Eesti innovatsiooniühiskonna eestvedajana tunnetame pidevalt, kui oluline on tekitada ja hoida noorte huvi reaalainete vastu,” ütles „Reaalainetega edukaks“ algatuse patroon, Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm. “Seepärast tahamegi oma inimestega aidata seda sädet hoida ning noortele näidata, kui palju uksi võib edasises elus avada reaalainete õppimine.“ Eesti Telekomi külalisõpetajad annavad külalistunde 5. märtsil kell 10 Pelgulinna Gümnaasiumis, suundudes lähinädalatel ka Pärnu- ja Tartumaale.

Lisaks on külalisõpetajate meeskondadena koolidesse suundumas näiteks ka Playtech Estonia, Levira, Microsoft Estonia, Tieto Estonia, HITSA, Tallinna Tehnikaülikool ja Tartu Ülikool, IT Kolledž, Tallinna Teaduspark Tehnopol, Kühne + Nagel, Uptime ja veel teised IKT valdkonna organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles