Huawei näitab huvitavaid vidinaid ja 7-tollist nuhvlit

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Huawei avalikustas tehnikamessil Mobile World Congress uued kantavad nutiseadmed, sh TalkBand B2 ja TalkBand N1, ja uut nuhvlit MediaPad X2. Lisaks tutvustati auto WiFi süsteemi CarFi.

Huawei TalkBand B2 on  kombinatsioon Bluetoothiga (BT) peakomplektist ja tervise jälgimissüsteemist.

Seade on oma eelkäijast (B1) professionaalsema äriklassiliku disainiga, sellel on nutikam ja täpsem aktiivsusmonitor ja tõhustatud sünkroniseerimine kasutaja mobiilse seadmega. Lisaks kehaliste funktsioonide monitoorimisele saab vidina käevõrust välja võtta, otsapidi kõrva pista ning kasutada peakomplektina.

TalkBand B2 on varustatud kuueteljelise sensoriga, mille nutikas süsteem automaatselt identifitseerib ja salvestab kasutaja liikumist, jälgib unefaase ning annab kasutajale nõu oma unerütmi parndmaiseks. TalkBand B2 on varustatud ka piipariga, mis aitab kadunud nutitelefoni üles otsida (sõltumata telefoni mudelist) vibratsiooni või helisignaali abil.

Huawei TalkBand B2 sai oma minimalistliku kujustuse disainitud Pariisis asuva Aesthetics Center meeskonna poolt. Puutetundliku HD ekraaniga TalkBand B2 valmistatakse kahes stiilis – luksuslikust nahast või keskkonnasõbralikust termoplastikust (TPU). Seadmed on saadaval kolmes värvitoonis: must, hõbedane ja kuldne. TalkBand B2 aku võimaldab seadet kasutada ilma laadimata kuni viis päeva järjest ja lubab kõneaega kuni kuus tundi, 12 päeva ooteseisundis. TalkBand B2 toetab Android 4.0 ja iPhone IOS 7.0 või uuema operatsioonisüsteemiga seadmeid.

Peakomplekt Huawei TalkBand N1 on mõeldud spordi ja muusika armastajatele. N1 ühildub telefoniga BT abil, kuid sellel on ka neli GB sisemälu, kuhu muusikat laadida; nii saab telefoni sportima minnes koju jätta. Kasutusel on kõrgemat kvaliteeti pakkuv APTX koode. Telefoniga ühendatud TalkBand N1 oskab samme lugeda, läbitud vahemaad ja kulutatud kaloreid arvestada. Ühtlasi näitab see helistaja nime ning telefoninumbrit, tänu millele ei jää ükski kõne ka sportimise ajal vastamata.

TalkBand N1 kaalub 18 grammi ning on vee- ja tolmukindel (IP54 sertifikaat), kaitstes seadet aktiivsel kasutamisel ka higi eest. Tänu magnetiga kõrvakuulari disainile saab peakomplekti soovi korral muuta kaelaehteks. Huawei andmetel tagab aku 4,5 tundi kõneaega või 7 tundi muusikakuulamist.

Kaheksatuumaline 64-bitine LTE Cat6 4G ühendusega muhvel hägustab piiri tahvelarvuti ja telefoni vahel lõplikult.

Täielikult lamineeritud 7-tolline ultra HD IPS ekraaniga ja üksnes 7,28 mm paksune MediaPad X2 on varustatud kaheksatuumalise (ultra octa-core) protsessoriga, mis teeb sellest esimese 64-bitise kaheksatuumalise 4G LTE ühenduvust võimaldava kahe SIM-kaardiga nuhvli. 

Ääristeta ekraani ja korpuse suhe on 80%, tänu millele on seadet mugav ka ühe käega kasutada. MediaPad X2 ühendab endas telefoni, tahvli, navigatsiooniseadme, akupanga ja taskuruuteri ning on varustatud ka digitaalse kaameraga.

7-tolline ultra 1920 x 1200 HD IPS ekraan on resolutsiooniga kuni 323ppi ning

178 kraadini ulatuva laia vaatenurgaga. LTPS HD puutetundlik ekraan pakub teravat ja dünaamilist vaatajakogemust samal ajal kui CABC tehnoloogia automaatselt kohandab ekraani eredust kindlustamaks aku tõhusaimat kasutamist.

MediaPad X2 on varustatud 5000 mAh Li-Polymer akuga, mis on saadaolevatest suurim ja tänu millele saab veebist videoid vaadata kuni 12 tundi, 15 tundi internetis surfata või 60 tundi kõrvaklappidega muusikat kuulata.

Huawei MediaPad X2 standardversioon 2 GB operatiivmäluga ja 16 GB sisemäluga on hõbedase titaaniumist korpusega ning preemiumversiooni 3 GB operatiivmäluga ja 32 GB.

Huawei avalikustas ka uue 4G LTE mobiilse WiFi seadme CarFi, mille abil saab muuta autod ratastel liikuvateks WiFi kuumkohtadeks. CarFi võimaldab allalaadimiskiirust kuni 150 Mbit/s ja ühendust korraga kuni 10 erinevale seadmele. Lisaks on seda väga lihtne vajadusel ühest autost teise tõsta. Mobile World Congressi ajal sõidab Barcelonas 400 bränditud autot, kus reisijad saavad autos CarFi süsteemi ise proovida.

WiFi on autode info- ja meelelahutusüsteemide osana muutunud oluliseks trendiks. Lisaks internetiühendusele pakub CarFi süsteem kasutajatele veel mitmeid eelised: parkimisabi, päästeteenistusega ühenduse saamine, autodiagnostika, käed-vaba kõnetuvastussüsteem, reaalajas maanteeinfo ning sõidustiili tuvastus kindlustamaks turvalist sõitu.

Huawei CarFi lülitab ennast automaatselt välja, kui ühtegi WiFi-ga ühendatavat seadet autos ei ole. Samas saab seda ka väljalülitatuna kasutada seadmete laadimiseks seni, kuni autot  kasutatakse. Huawei CarFi ei ole varustatud akuga ning tänu sellele ei teki ülekuumenemise ohtu ka soojas kliimas, lisaks on sellel sisse ehitatud temperatuuri kaitse, mis alandab automaatselt seadme temperatuuri, kui selleks vajadus peaks tekkima.

Auto sigaretisüütajasse või pistikupessa ühendatava CarFi saab ohutuse tagamiseks sisse lülitada ühe nupuvajutusega. Lisaks saab seda juhtida ka Android või iOS operatsioonisüsteemidega nutitelefonidele mõeldud «Huawei Hilink» rakendusega. CarFi ühildub kõikide automudelitega, kus on sigaretisüütaja või pistikupesa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles