Vene oligarh ostis Suurbritannia vastuseisust hoolimata Põhjamere naftamaardlad

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa seni ainus Põhjameres tegutsev puurplatvorm, mille koos perspektiivsete leiukohtadega ostis Vene oligarh Mihhail Fridman.
Saksa seni ainus Põhjameres tegutsev puurplatvorm, mille koos perspektiivsete leiukohtadega ostis Vene oligarh Mihhail Fridman. Foto: FABRIZIO BENSCH / REUTERS

Vene oligarhi Mihhail Fridmani rahastu LetterOne omandas Ühendkuningriigi energeetikaministeeriumi vastuseisust hoolimata Saksa energiafirmalt RWE tosin Põhjameres asuvat nafta- ja gaasileiukohta.

Suurbritannia energeetikaministeerium teatas eelmise nädala lõpus, et on vastu tehingule «sellisel kujul» ja väljendas muret «võimalike tulevaste sanktsioonide» pärast, teatas BBC. Tehingu mõte kardetakse olevat Ukraina kriisi tõttu kehtestatud sanktsioonidest möödahiilimine.

Financial Times märkis, et Fridman ähvardas Suurbritannia valitsust kohtuga kui viimane kavatseb tehingu blokeerida.

«Oleme kindlad, et praegune makromajanduslik olukord ja madal nafta hind annab meile võimaluse oma plaane realiseerida,» kommenteeris Fridman tehingut.

Tehingu raames asutatakse eraldi ettevõte L1 Energy, mida hakkab juhtima kauaaegne BP tegevjuht lord John Browne.

RWE teatel said nad oma mitte-tuumikvarana müüdud naftaleiukohtadest hea hinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles