Mobiilitootjad ja operaatorid saavad Waze´i Androidi seadmetesse eelinstalleerida

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waze´i navigatsioonirakendus
Waze´i navigatsioonirakendus Foto: SCANPIX

Google teatas Barcelonas toimunud mobiilikongressil MWC, et lisab 2013. aastal omandatud navigatsioonirakenduse Waze oma baasrakenduste hulka, mis tähendab, et edaspidi võib selle leida uutest Androidi seadmetest juba eelinstalleerituna, kirjutab Engadget.

Waze kuulub nüüdsest Google´i Mobile Services paketti, ehk on üks nendest Androidi rakendustest, mida telefonitootjad ja telekomioperaatorid võivad seadmetesse enne nende jaemüüki paiskamist eelinstalleerida.

Samas on installeerimisotsus vabatahtlik, mis tähendab, et Waze´i laiem levik sõltub tootjate ja telekomiettevõtete otsusest - kas nad näevad rakenduse eelinstalleerimist otstarbeka ja endale kasulikuna või mitte.

Muidugi on kasutajatel võimalik rakendus ka ise Google Play poest alla laadida.

Google on aga Waze´i eelinstalleerimisest arusaadavatel põhjustel muidugi väga huvitatud.

"Kui juhtivad telekomioperaatorid eelinstalleerivad müüdavatesse seadmetesse Waze´i, saab suur osa elanikkonnast ligipääsu reaalajas edastavale liiklus- ning navigeerimist puudutavale infole," seisis Google´i kõneisiku tehtud avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles