Suhtekorraldaja: maksuameti juhi tagasiastumispalve oli omakasupüüdlik

Janek Mäggi
, suhtekorraldusfirma Powerhouse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Mäggi.
Janek Mäggi. Foto: Jaanus Lensment

Suhtekorraldusfirma Powerhouse juhataja Janek Mäggi hinnangul ei olnud maksu- ja tolliameti juhi Marek Helmi otsus esitada lahkumisavaldus paar päeva enne valimisi mõistlik.

Marek Helm on tore mees ja tubli ametnik, aga kui ta oleks minu käest nõu küsinud, siis ma poleks tal soovitanud kaks päeva enne valimisi lahkumisavaldust esitada. Kui ta oleks avalduse esitanud esmaspäeval pärast valimisi, siis poleks sellele jäänud külge poliitilise etenduse maiku. Ehkki teatud sõnumeid poleks olnud võib-olla võimalik teistmoodi edastada, ei peaks ametnikud minu arvates poliitikasse sekkuma.

Jääb mulje, et Helmi lahkumisavaldus ei pruukinud olla siiras ja ta arvestas tõsiselt võimalusega, et ei pea tegelikult lahkuma. Tegemist oli omakasupüüdliku käiguga, mille abil sai Helm kõvasti tuntust juurde. Ta sai näidata, et tema selja taga pole mitte üksikud inimesed, vaid lausa mõjukad ettevõtlusorganisatsioonid, kes tegid toetavaid avaldusi.

Väide emotsioonide põhjal langetatud otsusest ei käi kuigi hästi kokku maksuameti töö iseloomuga, kus peaksid töötama mitte rauast, vaid lausa terasest närvidega inimesed.

Samas oli Maris Lauril nüüd esmaspäeval suhteliselt lihtne Helmi lahkumisavalduse üle otsustada, sest suure tõenäosusega jätkab ta rahandusministri ametis. Jürgen Ligi lahkus ametist poliitilise skandaaliga ja pean vähetõenäoliseks tema ametisse tagasi toomist nii lühikese aja järel.

Samas andis rahandusministri toetus Helmile nüüd erakordselt tugeva kapitali. Tundub, et kui edaspidi peaks tekkima vastuolu ministri ja maksuameti peadirektori vahel, siis peab lahkuma pigem minister ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles