Alanud on kolmanda Kreeka abipaketi kõnelused

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis (paremal) Hispaania ja Prantsuse kolleegide Luis de Guindose (vasakul) ja Michel Sapiniga nõu pidamas.
Kreeka rahandusminister Yanis Varoufakis (paremal) Hispaania ja Prantsuse kolleegide Luis de Guindose (vasakul) ja Michel Sapiniga nõu pidamas. Foto: Virginia Mayo / AP

Käivitunud on kõnelused kolmanda Kreeka päästepaketi üle summas 30 kuni 50 miljardit eurot, ütles eile Hispaania rahandusminister.

«Me peame läbirääkimisi Kreeka kolmanda päästepaketi üle,» ütles Luis de Guindos ajakirjanikele ning lisas, et Hispaania valitsuse panus saab olema 13-14 protsenti summast.

Lepe pakkuvat «paindlikkust» ning sisaldavat värskeid tingimusi Kreekale, vahendab Financial Times.

De Guindos, kes suure tõenäosusega tänavu eurogrupi liidriks tõuseb, rõhutas: «Kreeka ei lahku eurost. See poleks hea ei Euroopale ega rahaliidule ... Kreeka jaoks ei ole alternatiivi Euroopa solidaarsusele.»

Kreeka kolmandat abipaketti on oodatud juba ammu, aga de Guindos on esimene Euroopa minister, kes avalikult teatas läbirääkimiste toimumisest ning nimetas ka kõnealust summat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles