Kreeka visandas esimesed vaesusevastased meetmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka lipp lehvimas.
Kreeka lipp lehvimas. Foto: SCANPIX

Kreeka vasakpoolne valitsus visandas täna esimese paketi meetmeid võitluseks vaesuse vastu, parlament peaks meetmed lähipäevil heaks kiitma.

Valitsuse dokumendi kohaselt on meetmete seas tasuta elekter, üüritoetus ja toidutalongid.

Valitsus esitas plaani pärast seda, kui Ateena saavutas Euroopa Liiduga kokkuleppe abiprogrammi pikendamiseks nelja kuu võrra. Kreeka on vastavalt abipaketi tingimustele kohustatud hoiduma sammudest, mis võivad riigieelarve puudujääki viia. Mitu Kreeka valitsusametnikku on väitnud, et vaesusevastane pakett on kuluneutraalne ja suurendab nõudlust.

«Valitsus on lubanud peatada riigi kursi täielikule sotsiaalsele katastroofile,» ütles valitsusallikas. «Seetõttu esitatakse parlamendile meetmed humanitaarkriisi ületamiseks.»

Plaani kohaselt ühendatakse taas elektrivõrku majapidamised, mis pole suutnud arveid maksta ning kellele antakse sel aastal tasuta elektrit kuni 300 kilovatt-tundi. Lisaks saab kuni 30 000 peret igakuist üüritoetust 70-220 eurot ning 300 000 inimesele jagatakse talonge toidu ja teiste põhikaupade soetamiseks programmis osalevatelt ettevõtetelt. Prioriteediks on väikelastega pered, töötud ja vaesed.

Eelmisel aastal oli Kreeka statistikaameti andmetel riigis töötuid 26,4 protsenti, vaesusemäär oli 23,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles