Palts: loodan, et maksusüsteemi ei muudeta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Foto: Toomas Tatar

Raadiosaates Ettevõtlusminutid ütles Kaubanduskoja peadirektor Mait Palts, et ettevõtjad ootavad uuelt valitsuselt evolutsiooniliste muutuste toetamist, mitte revolutsioonilisi samme.

Ideaalseid asju ei ole olemas ja nii ei ole kindlasti näiteks ka ideaalset maksusüsteemi, mis kõigile meeldiks ja sobiks. «Eesti süsteem on lihtne ja läbipaistev ja kui tahaksime seda põhimõtteliselt muuta, oleks tulemuseks märksa keerulisem ja ettearvamatu süsteem. Miks teha asju keerulisemateks, kui need täna on?» küsis Palts.

Samas on palju juttu olnud sellest, et tööjõumaksud Eestis on kõrged. Selle peale tõdes Palts, et dilemma tõesti on − tööjõumakse on vaja langetada, kuid siis oleme küsimuse ees – kust raha avalike teenuste pakkumiseks siiski tuleb? Seetõttu on veelgi tähtsamad valikud ja küsimused hoopis hariduse ja sotsiaalvaldkonnas ja teiselt poolt ettevõtluse soodustamises. 

Üldse räägiti seekord valimisdebattidel vähem sellest, kust raha tuleb ja kuidas rikkust juurde kasvatada. «Meil seisab lähiaastatel ees rahvastiku vananemine ja sotsiaalkulude kasv. Kõik see nõuab riigilt rohkem raha, millega tuleb samuti arvestada. Eks see tasakaalu saavutamine ongi uue valitsuse suur väljakutse,» tähendas Palts, lootes, et raha vajadust ei hakata lahendama ettevõtjaile uute koormiste seadmisega, vaid tulu loodetakse siiski majanduse kasvamisest ning sellesse ka  panustatakse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles