Euroala töötus vähenes aasta alguses

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised sätivad paika Barcelona mobiilitootjate kongressi plakatit. Hispaania suutis euroala riikidest aastaga oma töötust enim vähendada.
Töölised sätivad paika Barcelona mobiilitootjate kongressi plakatit. Hispaania suutis euroala riikidest aastaga oma töötust enim vähendada. Foto: LLUIS GENE / AFP

Euroala töötus oli jaanuaris 11,2 protsenti, 0,1 protsendipunkti vähem kui detsembris, teatas Eurostat.

Mulluse jaanuariga võrreldes kukkus töötusemäär 0,6 protsendipunkti.

Kogu Euroopa Liidu töötus oli jaanuris 9,8 protsenti, võrreldes 10,6 protsendiga mullu jaanuaris ja 9,9 protsendiga detsembris.

Kõige väiksem töötus oli jaanuaris Saksamaal (4,7 protsenti) ja Austrias (4,8 protsenti). Kõige rohkem töötuid oli töövõimelise elanikkonna seas Kreekas (25,8 protsenti) ja Hispaanias (23,4 protsenti).

Enim vähenes aastaga töötus Hispaanias, Eestis ja Iirimaal.

Eesti puhul kasutab Eurostat jaanuari võrdluse koostamisel detsembri töötuse määra 6,4 protsenti. Euroopa riikide võrdluses on Eesti töötuse määralt kaheksas, lähinaabrite numbrid on kehvemad: Rootsi 7,8 protsenti, Soome 8,8 protsenti, Läti 9,8 protsenti ja Leedu 10,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles