Helm võttis avalduse tagasi

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Helm, maksu- ja tolliameti peadirektor.
Marek Helm, maksu- ja tolliameti peadirektor. Foto: Liis Treimann

Maksu- ja tolliameti peadirektor Marek Helm võttis täna rahandusministri ettepanekul tagasi oma eelmisel nädalal esitatud lahkumisavalduse.

Rahandusminister Maris Lauri kinnitas täna Marek Helmile, et soovib tema jätkamist maksu- ja tolliameti peadirektori ametis, et viia koostöös osapooltega lõpule mitmed olulised algatused, teatas ministeerium.

«Ühelt poolt on Marek Helm olnud kõrgendatud tähelepanu ja suure surve all, kuid on viimaste päevade jooksul saanud ka hulga toetusavaldusi, mis kinnitab, et maksu- ja tolliamet on Helmi eestvõttel saanud hea kontakti ettevõtlusorganisatsioonidega. Heast tööst räägivad ka paranenud maksulaekumised,» ütles Lauri. «Seetõttu tegin Helmile ettepaneku avaldus tagasi võtta, millega ta ka nõustus. Tulemuslik maksukogumine on Eesti ühiskonna huvides.»

Lauri ja Helm arutasid ka avalduse esitamisele viinud probleeme ning võimalikke lahendusi. «Palju muudatusi sattus kitsale ajaperioodile, mõistan ettevõtete muret  ning ka sellega kaasnenud kriitikat, mis langes osaliselt ka ametile,» märkis Lauri. «Soov on saada töörahu, et maksu- ja tolliamet saaks tegutseda ning leiaksime koostöös ministeeriumi, ameti ja ettevõtjatega lahendused võrdset konkurentsi toetava ettevõtluskeskkonna arendamiseks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles