ISIS saatis Twitteri kaasasutajale tapmisähvarduse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jack Dorsey
Jack Dorsey Foto: SCANPIX

Islamistlik äärmusrühmitus ISIS saatis Twitteri kaasasutajale Jack Dorsey´le tapmisähvarduse, kuna mikroblogivõrgustik on järjepidevalt kustutanud rühmitusega seotud kontosid, kirjutab The Next Web.

Internetikeskkonda JustPaste üles laetud sõnumis kujutatakse Dorsey´t läbi sihiku. Pildi allkirjaks on "Sinu virtuaalne sõda meie vastu toob kaasa tõelise sõja sinu vastu".

Sõnumi sisus ähvardatakse Twitteri kaasasutajat tapmisega.

"Sa alustasid seda läbikukkunud sõda. Me ütlesime sulle algusest peale, et see pole sinu sõda, kuid sa ei võtnud meid kuulda ning kustutasid meie Twitteri kontosid, kuid me oleme alati tagasi tulnud."

"Kui meie lõvid (vaprad mehed, TNW) tulevad ja võtavad su elu, ei tule sa kunagi tagasi."

Twitteri kasutajatingimuste järgi on otseste, spetsiifiliste vägivallaähvarduste tegemine keskkonnas keelatud ning ettevõte on pidevalt kustutanud kontosid, mis postitavad linke ja sõnumeid, mida seostatakse ISISe tegevusega.

Kuigi hetkel ei ole kindel, kas Dorsey´t ähvardav postitus on tõepoolest loodud ISISe või selle toetajate poolt, võtab Twitter ähvardust tõsiselt ning alustanud koostööd võimuesindajatega selle tegijate tabamiseks ja vastutusele võtmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles