Kolm olulist asja, mida oma äriga alustamisel silmas pidada

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm olulist asja, mida oma äriga alustamisel silmas pidada
Kolm olulist asja, mida oma äriga alustamisel silmas pidada Foto: PantherMedia

Otsus hakata ettevõtlusega tegelema tundub tihtipeale meelierutav ja põnev, kuid selleks, et mitte juba mõne kuuga kõrbeda, tuleks muude aabitsatõdede kõrval meeles pidada ka neid kolme olulist reeglit, kirjutab Entrepreneur.com.

Sul peab olema piisavalt finantse, et vähemalt pool aastat vastu pidada

Aeg, mis kulub ettevõtte kasumisse pööramiseks, on olenevalt äri iseloomust ja sektorist väga erinev, kuid rusikareegel jääb samaks: ettevõtte asutamisel peaks olema pangakontol piisavalt raha, et kuus kuud või rohkem ilma muude sissetulekuteta hakkama saada.

Realistliku isikliku ja ärilise eelarve loomine aitab sul esimestel kuudel pinnale jääda ning oskus sellest kinni pidada mõjutab ka sinu äri edasist edukust.

Su peab olema esimestele klientidele suunatud turundus- ja müügistrateegia

Suurepärase uue toote või teenusega turule tulek on küll tervitatav, kuid selleks, et su äri ellu jääks, on tähtis jõuda võimalikult ruttu esimeste mõjukate klientideni.

Arenda välja turundusplaan koos turunduseelarvega, mis suudab su toote või teenuse esimeste võtmeklientideni viia. Seejärel loo oma müügitaristu: mõtle müügilepingutele, tootenimekirjadele, pakkumistele ning kõigele muule, mida sinu potentsiaalne klient peaks nägema, kui ta otsustab esimese ostu sinu ettevõttest teha.

Sa pead olema vastupidav

Üks raskemaid asju ettevõtluse juures on kõigi igapäevaste probleemide ja nõudmistega tegelemise koorma all vastu pidamine. Kuigi enda jaoks töötamisel on palju plusse, nõuab see vaimset ja füüsilist vastupidavust. Sa pead olema valmis pikkadeks tööpäevadeks, mugavustsoonist välja jäävate asjade tegemiseks, isiklikku elu puudutavateks ohverdusteks ning sajaprotsendiliseks pühendumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles