Tsipras: esitame peatselt parlamendile sotsiaalkriisivastased meetmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexis Tsipras.
Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Kreeka valitsus esitab järgmise nädala algul parlamendile esimesed seaduseelnõud aastatepikkustest kärbetest tingitud "humanitaarkriisi" leevendamiseks, ütles peaminister Alexis Tsipras reedel.

«Esimene eelnõu, mille me järgmise nädala algul parlamendile esitame, katab meetmeid humanitaarkriisi vastu võitlemiseks,« lausus Tsipras valitsuse istungil, millest tegi otseülekande telekanal Nerit.

«See on esimene ülesanne ühiskonna jaoks, mis on viimased viis aastat kannatanud,» ütles peaminister.

Meetmed, mis on kirjas Tsiprase vasakradikaalse Syriza valimisprogrammis, hõlmavad tasuta elektrit 300 000 vaesele perele, eluaset 30 000 inimesele, võlakergendust riigile võlgu olevatele isikutele ja firmadele, sõnas ta.

Järgnevad seadused kaitsevad sadu tuhandeid inimesi, kes seisavad silmitsi kodu kaotamise riskiga ning tühistavad Kanada firma kullakaevanduse projekti Kreeka põhjaosas, mis on vallandanud proteste, ütles Tsipras.

Kreeka vasakpoolne valitsus kindlustas teisipäeval veebuari lõpus ümber saava laenuprogrammi pikendamise nelja kuu võrra. Ateena lubas täita endale võetud rahalised kohustused ning viia ellu reforme.

Kreeka on saanud alates 2010. aastast kaks abipaketti väärtuses 240 miljardit eurot ning pidanud nende eest ellu viima karme säästumeetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles