Eesti konkurentsivõime nõrgim lüli: lennuühendused

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuühendustelt on Eesti 139 riigi konkurentsis 125. kohal.
Lennuühendustelt on Eesti 139 riigi konkurentsis 125. kohal. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Globaalse konkurentsivõime raporti kohaselt on Eesti konkurentsivõime nõrgimaks lüliks lennuühendused, millega asume 139 riigi arvestuses 125. kohal, vahendas raporti tulemusi Arengufond.


Lisaks on nõrkustena välja toodud tööturusuhete jäikus (123. koht), HIVi esinemine (110. koht) ning koduturu väiksus (107. koht).

Ka on nõrkustena kirjas riigi koondmaksumäär (98. koht), kohalike tarnijate olemasolu (94. koht), õhutranspordi infrastruktuuri seisund (74. koht) ning teadlaste ja inseneride kättesaadavus (58. koht).

Arengufondi majandusekspert Heido Vitsur selgitas, et koondmaksumäära puhul on Eesti sedavõrd tagasihoidlikul positsioonil Maailma Majandusfoorumi poolt kasutatud metoodika tõttu, mille kohaselt liidetakse lihtsalt kokku kõik erinevad maksumäärad. See aga ei kajasta Eesti maksusüsteemi tegelikku pilti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles