Putin kärpis Kremli administratsiooni palku

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Rubla ruulib» teatab loosung Putini pooldajate meeleavaldusel 2011. aastal.
«Rubla ruulib» teatab loosung Putini pooldajate meeleavaldusel 2011. aastal. Foto: ALEXANDER NEMENOV / AFP

Nafta odavnemise ja Ukraina ründamise tõttu kriisi sattunud Venemaa presidendi administratsiooni töötajate palgad vähenevad tänavu kümnendiku võrra, vahendas Kommersant.

Eelmise aasta kolme kvartali statistika põhjal said presidendi administratsiooni töötajad teistest föderaalametnikest kõrgemat palka keskmiselt ligi 3100 eurot kuus.

Palgakärpest teatas president Vladimir Putin riigi julgeolekunõukogu istungil, kus arutati Minski rahulepete täitmist.

Venemaa statistikaameti andmetel tõusis presidendi administratsiooni töötajate palk 2014. aastal varasema perioodiga võrreldes 13,5 protsendi võrra. Mullu detsembris külmutas Putin oma administratsiooni töötajatele, valitsusele ja ministeeriumidele tavapäraseks kujunenud iga-aastase palgatõusu kuni 2016. aastani.

Nädala alguses tegid Venemaa parlamendi Riigiduuma juhid saadikutele ettepaneku, paluda Putinilt oma palga vähendamist kümnendiku võrra, kuid president ei ole sellele pöördumisele seni vastanud.

Palgahüvesid hakatakse seejärel kärpima ka teistel riigiteenistujatel, sest rahandusministeerium tegi ettepaneku muuta kokku 25 seaduseakti, mis näevad ette riigiametnike palkade nö indekseerimise. Muudatus haaraks nii sõjaväelasi, ematoetuse saajaid kuid ka sõjaveterane. Muudatus soovitakse sisse viia juba kevadeks kavandatud eelarveparandusega.

Venemaa majanduse nutuse seisukorra tõttu ootab tänavu ees palkade kärpimine, töötajate massiline koondamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles