Sõerd: seadus ei kohusta maksuametit autosid jälitama

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd
Aivar Sõerd Foto: Peeter Langovits / Postimees

Maksuameti parkla-reidid on maksuhalduri, mitte seadusandja valik, sest seadus ei reguleeri, millist revisjoni meetodit maksuhaldur oma eesmärkide täitmiseks kasutab, selgitas Riigikogu rahanduskomisjoni liige Aivar Sõerd (RE).

„Sõiduautode kasutamine ei kätke ennast ühiskonnale nii suurt ohtu kujutavate maksukuritegude võimalusi, et nende kontrollimine vajaks meetmeid, mis asuvad jälitustegevuse piirimail,“ selgitas Sõerd. „Olen maksuametis kaheksa aastat töötanud ja seetõttu tean, et firmaautode kasutamist saab kontrollida täiesti tavaliste meetmetega.“

Samas pidas Sõerd maksuameti peadirektori Marek Helmi lahkumisavalduse ümber paisunud skandaali lahendamisel vastuvõetamatuks, kui poliitikud asuksid maksuametile etteheiteid ja ettekirjutusi tegema, mis rikuks võimude lahususe põhimõtet.

„Kuna vastasseis ettevõtjatega pole kellegi huvides, tuleb olukorra lahendamiseks ühiselt laua taha istuda ja leida lahendus. Vajadusel peavad poliitikud ka seadusi muutma nii, et kõik asjast ühte moodi aru saavad,“ lisas Sõerd.

Aivar Sõerd on töötanud nii maksuameti peadirektorina kui ka rahandusministrina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles