Tallink allkirjastas Turu tehasega LNG laeva ehituslepingu

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki uue LNG laeva visand.
Tallinki uue LNG laeva visand. Foto: Tallink

AS Tallink Grupp allkirjastas täna Meyer Turku OY-ga lepingu uue generatsiooni LNG reisilaeva ehitamiseks Tallinna-Helsingi liinile, teatas ettevõte börsile.

212 meetrit pikk ja 2800 reisijat mahutav laev valmib 2017. aastal, maksab ligi 230 miljonit eurot ning see ehitatakse Soomes, Meyer Turku laevatehases.

Laev kasutab kütusena veeldatud maagaasi ning on kooskõlas uute ja karmimate emissiooninõuetega. 49 000 brutotonnaaži ja 27-sõlmese kiirusega laev toob endaga kaasa märkimisväärse edasimineku energiaefektiivsuses, teatas Tallink. Innovaatiline laevakere disain vähendab veesurvet ja tagab laeva sujuva opereerimise jääoludes. Laeva arendustööl on arvestatud ka kaubaveo efektiivse laadimisega laeva sadamas viibimisel.

Lepingu kohaselt maksab Tallink 20 protsenti laeva maksumusest ehitusperioodi vältel ning ülejäänud laeva üleandmisel. Finantseerimise üksikasjadest teatab ettevõte lähiajal.

Juhatuse esimehe Janek Stalmeisteri sõnul on Tallinki eesmärk arendada reisilaevandust ja tuua turule uuenduslikke äriideid ning see laev saab olema konkreetne samm selles suunas.  «Shuttle'i teenusega tõime turule täiesti uue arusaama kiirlaevateenustest ning nüüd on õige aeg astuda järgmine samm. Oleme õppinud oma kogemusest, kuulanud reisijaid ja ala asjatundjaid ning ootame nüüd väga head tulemust,» märkis Stalmeister.

«Meyer Turkul on hea meel jätkata Tallinkile laevade ehitamist ja meie pikaajalist sujuvat koostööd. Selle kõrgtehnoloogilise LNG lahendusega toome koostöö täiesti uuele tasemele. Lepinguga suurendame aastal 2016 tootlikkust 30 protsendi võrra, mis on väga hea uudis nii laevatehase, meie koostööpartnerite kui ka kogu regiooni jaoks. Lisaks võimaldab sõlmitud leping suurendada meie võimet võtta tööle tugevaid eksperte ja täiendada ehitusmeetodeid,» ütles Jan Meyer, Meyer Turku juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles