Tootmine odavnes aastaga 2,2 protsenti

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindade langus muu hulgas elektrienergiaga varustamisel kukutas tootjahinnaindeksit.
Hindade langus muu hulgas elektrienergiaga varustamisel kukutas tootjahinnaindeksit. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes statistikaameti teatel jaanuaris 2,2 protsenti mulluse jaanuariga võrreldes.

Eelmise kuuga võrreldes langes tootjahinnaindeks 0,2 protsenti.

Mulluse jaanuariga võrreldes mõjutas indeksit statistikaameti teatel keskmisest enam hinnalangus kütteõlide tootmises, elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus mäetööstuses.

Töötleva tööstuse tootjahinnaindeks langes aastaga 1,8 protsenti. Seevastu mäetööstuse ning veevarustuse ja jäätmekäitluse tootjahinnad kasvasid vastavalt 6,6 ja 2,5 protsenti.

Detsembriga võrreldes mõjutas tootjahinnaindeksit keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning toiduainete tootmises, samuti hindade tõus elektriseadmete tootmises. Töötleva tööstuse tootjahinnaindeks tõusis jaanuaris 0,1 protsenti.

Ekspordihinnaindeks langes võrreldes detsembriga 0,6 protsenti ja mulluse jaanuariga 5 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes langesid jaanuaris keskmisest enam naftasaaduste, elektrienergia ja keemiatoodete hinnad, samas tõusid metalli ja metalltoodete ning puidutoodete hinnad.

Impordihinnaindeks langes võrreldes detsembriga 1,8 protsenti ja võrreldes mulluse jaanuariga 5,8 protsenti. Eelmise kuuga võrreldes langesid jaanuaris keskmisest enam elektrienergia, naftasaaduste, keemiatoodete ja toiduainete hinnad, samas tõusid põllumajandussaaduste, tekstiiltoodete ja metallide hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles