Eesti Energia finantsdirektoriks kinnitati Andri Avila

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Avila.
Andri Avila. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia nõukogu kinnitas täna uueks juhatuse liikmeks ettevõtte finantsdirektorina Andri Avila, kes varem on töötanud muuhulgas Olympic EG juhina ja Premia Foodsi finantsjuhina.

Kuna Eesti Energia juhatus on viieliikmeline, kutsus nõukogu juhatusest tagasi Margus Rinki. Margus Rink jätkab Eesti Energia energiamüügi üksuse juhtimist Baltikumis, teatas ettevõte.

Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul on ettevõtte eesolevate aastate väljakutsed seotud peamiselt põlevkivi ärivaldkonnaga ning muudatus juhatuses toetab ettevõtte eesmärkide täitmist.

«Muutlike turuolude ja karmistuvate keskkonnanõuete kontekstis sõltub Eesti Energia konkurentsivõime üha enam lahendustest ja tehnoloogiatest, mis kasvatavad põlevkivist kätte saadava energia kogust ning vähendavad kaevandamise ja tootmise keskkonnamõju. Sel põhjusel sai näiteks detsembris juhatuse laua taha toodud arendusprojektide juhtimine. Kuid strateegiliste otsuste langetamise juures on ülioluline ka finantsvaade, mistõttu on finantsdirektori osalus Eesti Energia juhatuses möödapääsmatu,» sõnas Sutter.

Energiamüügi valdkond on kuulunud Eesti Energia juhatusse 2008. aastast, mil algas ettevalmistus suurklientide ning seejärel koduklientide elektrituru avanemiseks. Kuna turu avanemine tõi kaasa palju muudatusi nii turuosalistele kui ka elektriklientidele, oli energiamüügi valdkonna toomine juhatusse selleks perioodiks loogiline ja vajalik samm. Tänaseks on suurklientide elektriturg olnud avatud viis ning kodukliendi turg kaks aastat.

«Marguse juhtimise all on kunagisest monopoolsest elektrimüüjast saanud edukalt toimiv vabaturu energiamüüja, kes pakub klientidele elektri kõrval ka gaasi. Meie müügi- ja teenindusprotsessid toimivad ja kliendirahulolu on läbi aegade kõrgeim. Margus on väga tugev juht ning mul on hea meel, et ta jätkab Eesti Energia energiamüügi arendamist,» lisas Sutter.

Andri Avila juhatuse liikme volitused kehtivad alates 1. märtsist 2015. Avila täidab Eesti Energia finantsdirektori kohuseid alates 2014. aasta detsembrist.

Eesti Energia juhatusse kuuluvad lisaks Hando Sutterile ja Andri Avilale ka Raine Pajo, kes vastutab energia tootmise eest, Margus Vals, kes juhib arendusprojekte ning  Andres Vainola, kelle ülesanne on juhtida kaevandamise ja tehnoloogia valdkondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles