Lauri vastab Helmi lahkumisavaldusele pärast valimisi

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Maris Lauri
Rahandusminister Maris Lauri Foto: Mihkel Maripuu

Maksuameti peadirektorilt Marek Helmilt lahkumisavalduse saanud rahandusminister Maris Lauri jättis vastamata, kes poliitikutest nõudis maksuametilt ametiautode lasukontrolli peatamist.

Lauri kinnitas Postimehele, et ta sai Helmilt lahkumisavalduse, kuid ta pole jõudnud sellega veel tegeleda ja maksuameti peadirektoriga kohtuda. Minister avaldas lootust, et ta jõuab avalduse suhtes selgusele järgmiseks nädalaks.

„Olin sellest äärmiselt üllatunud, sest minu arvates on Maksu- ja tolliamet teinud väga head tööd maksutulude suurendamisel ja ettevõtluse konkurentsikeskkonna parandamisel,“ ütles Lauri.

Samas ei soovinud Lauri täpsustada, kuidas lahkumisavaldus on seotud ametiautode lauskontrollimisega maksuametnike poolt. „Minu kujutluses pole küsimus ühes konkreetses asjas vaid väga paljudes erinevates asjaoludes ja kogu üldises taustas,“ lausus minister.

Väidetavalt sai Helmile viimaseks piisaks ühe mõjuka poliitiku nõuanne, pidada autode kontrollimisega piiri. Kuid Lauri vältis täpsustamist, kas see poliitik on olnud tema ise või keegi teine.  „Siin on olnud väga palju teemasid maksuameti tegevuste osas. Ju siis tal sai kõrini,“ lisas Lauri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles