Eesti on patenditaotlustelt ELis üks viimaseid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa patendiameti EPO koduleht.
Euroopa patendiameti EPO koduleht. Foto: epo.org

Euroopa patendiametile EPO mullu esitatud patendiavalduste poolest on Eesti EL 28 liikme seas tagantpoolt kolmas.

Eestist esitati EPOle mullu 52 taotlust, mis tunamullusega võrreldes tähendas 20,9 protsendist kasvu. Siiski on Eesti taotluste arvult pea kõigist Euroopa Liidu liikmetest tagapool. Veel vähem taotlusi tuli EPOle Rumeeniast (48) ja Lätist (27).

Kõigi riikide võrdluses on Eesti patenditaotluste arvult 54. kohal. Meist ees on Küpros (62), Leedu (58) ja Horvaatia (54), tagapool Egiptus (51), Island (50) ja Maroko (48). Samas, kui jagada patenditaotluste arv elanike arvuga, läheb Island Eestist pikalt mööda, aga leedu vajub taas meie selja taha.

Ootuspäraselt tuli EPOle enim taotlusi USAst ja Jaapanist, järgnevad Saksamaa, Hiina ja Lõuna-Korea. Kolmandiku jagu EPOle esitatud taotlustest tuli ELi riikidest, kaks kolmandikku väljastpoolt.

EPOle esitatud taotluste arv kasvas 3,1 protsenti võrreldes tunamullusega. Kokku esitati mullu 274 174 patenditaotlust.

Eestist esitatud taotlustest tuli lõviosa üksikisikutelt, samas esitasid EPOle patenditaotluse ka mõned ettevõtted nagu Viljandi Aken ja Uks, AMG Houses ning Zerogroup Holding.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles