Maksuameti juht esitas lahkumisavalduse

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Helm.
Marek Helm. Foto: Mihkel Maripuu

Maksu- ja tolliameti (MTA) peadirektor Marek Helm kohtus täna rahandusminister Maris Lauriga, et esitada lahkumisavaldus seoses avalikkuses kerkinud pahameelega ameti viimase aja tegevuste suhtes, teatas MTA.

«Olen veendunud, et viimase kolme aasta jooksul on MTA meeskond just tänu kontrollipraktika põhimõttelisele muutmisele saavutanud tulemusi varimajanduse ohjeldamisel, alustades üle piiri veetava salakütuse, kasutatud autode, kütusepettuste ja mitmete muude teemadega,» ütles Helm.

«Lisaks on töötamise register ja käibedeklaratsiooni lisa uuendused andnud maksuhaldurile head tööriistad, millega tabada valemängijad ning anda ausatele ettevõtjatele võimalus konkureerida võrdsetel tingimustel,» lisas ta. «Lisaks turu korrastamisele on kõik need ettevõtmised võimaldanud nautida ka oluliselt paremat maksulaekumist.»

«Valdav osa neist muudatustest on aga tulnud ettevõtjatega koostöös, kui mitte heakskiidul,» märkis Helm. «Minu jaoks on väga oluline seoses teravalt esilekerkinud pahameelega ettevõtjatega koostööd mitte ohtu seada. Seetõttu palusin rahandusministril otsustada, kas on võimalik tekkinud olukorras jätkata ameti juhtimist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles