Maksuamet peatas firmaautode kontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliamet on loodava koalitsiooni plaanide suhtes äraootaval seisukohal.
Maksu- ja tolliamet on loodava koalitsiooni plaanide suhtes äraootaval seisukohal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maksu- ja tolliamet (MTA) on peatanud firmaautode eraotstarbel kasutamise kontrolli kuni läbirääkimiste lõpuni valitsusega.

«Mingeid kontrolle rohkem ei tehta, miks lasta maksu- ja tolliameti mainet põhja. Meie inimestele on antud ülesanne: ärge praegu autodega tegelege,» rääkis maksu- ja tolliameti juht Marek Helm täna majanduskuritegevuse konverentsil.

Firmaautode registreerimine ainult firmasiseseks kasutamiseks on Helmi sõnul praegu puhtalt vabatahtlik ja seisab südametunnistuse taga.

«18 000 autot on Eestis ainult ettevõtluseks registreeritud, kas see on nii, jääb ettevõtjate südametunnistusele. MTA kuskil parklas neid kontrollimas ei käi,» ütles Helm.

Aasta algusest kehtib seadus, mille kohaselt on kõigi ettevõtete sõiduautode puhul arvestatud, et pooled sõidud on erasõidud ja käibemaksu tagastatakse vaid 50 protsendi ulatuses. Ettevõtetel on võimalus registreerida autosid ka ainult ettevõtluseks, näiteks taksode, bussiveo ja muu sarnase tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles