Taani kuuldeseadmete tootja lisab Tallinnas 150 töötajat

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Widexi peakorter Taanis.
Widexi peakorter Taanis. Foto: widex.com

Kuuldeseadmete elektroonika koostamisega tegelev Taani päritolu Widex Eesti OÜ plaanib aasta jooksul värvata ligikaudu 150 tootmistöölist, teatas ettevõte.

Tootmismaht Widexi Tallinna tehases kasvas 2014. aasta jooksul ligi kümme korda ja tööliste arv suurenes neli korda 233 inimeseni, teatas ettevõte. Täna töötab Widexis juba üle kolmesaja inimese ning töötajate arv kasvab järgneva aasta jooksul veel poole võrra.

«Eestis on hea tootmiskliima ja haritud inimesed,» ütles Widex Eesti OÜ tegevjuht Tõnu Vaus. «Siin on elektroonikatööstuse kogemusega töölised, insenerid ja juhid. Taani ettevõtte jaoks on Tallinna plussid veel hea lennuühendus ning inimeste inglise keele oskus, seda nii spetsialistide kui ka juhtide tasemel.»

Widexi teatel läbivad töölised kolmeastmelise koolituse ja praktika. «Anname oma inimestele elukutse, mis toidab. Widexis õpitud oskusi saab hiljem kasutada ka teistes ettevõtetes,» ütles Vaus.

Kuuldeseadmete tootja Widexi peakontor asub Taanis ning tootmisüksused paiknevad Taanis, Belgias ja Eestis. Ettevõtte allüksused 33 riigis annavad tööd kokku 3 800 inimesele.

Widex Eesti OÜ loodi 2012. aastal, tootmisega Nõmmel alustati juunis 2013. Tallinna tehases koostatakse elektroonilisi ja mehhaanilisi kuuldeseadmete komponente ning remonditakse ja hooldatakse Widexi kuuldeseadmeid. Kogu toodang eksporditakse ettevõtte teatel Taani, kus toimub toodete lõppviimistlus ja ülemaailmne turundus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles