Moody's alandas Vene pankade ja omavalitsuste reitinguid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reitinguagentuuri Moody's peakorter New Yorgis.
Reitinguagentuuri Moody's peakorter New Yorgis. Foto: Anadolu Ajansi / TT / Scanpix

Reitinguagentuur Moody's alandas eile reitingut neljal Vene suurel finantsasutusel, sealhulgas Sberpangal ja Gazprompangal. Täna alandas Moody's reitinguid ka 18 Vene omavalitsusel, sealhulgas Moskval ja St Peterburil.

Lisaks Sberpangale ja Gazprompangale alandas agentuur krediidireitingut ka Rosselhozpangal ja Vene riiklikul eluasemelaenuagentuuril AIŽK. Reitingu alandamise põhjusena nimetab Moody's Vene majanduse kriisi ja sanktsioone, mis raskendavad ligipääsu kapitaliturgudele.

Moody's kahtleb samuti, kas Vene valitsuse väljakuulutatud finantsasutuste toetamise programm ka tegelikult pankade olukorda leevendab, sest toetustega võib kaasneda kohustus raha ette kindlaksmääratud ettevõtetele välja laenata.

Samuti langetas Moody's 18 Vene linna ja oblasti reitinguid. Lisaks Moskvale ja Peterburile langetati reitinguid Krasnodaril, Volgogradil, Samaara ja Nižni Novgorodi oblastil jt. Reitingu alandamine tuleneb kogu riigi krediidiprofiili nõrgenemisest, mis tõstab Moody'se teatel pingeid kogu süsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles