Ukraina keskpank peatas välisvaluutaga kauplemise nädala lõpuni

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk
Arseni Jatsenjuk Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina keskpank peatas välisvaluutaga kauplemise nädala lõpuni - liigutus, mille kohta sõnas peaminister Arseni Jatsenjuk, et see oli tehtud ilma valitsuse nõusolekuta ning kahjustab majandust. 

«Täna hommikul sain interenetist teada, et keskpank on iseseisvalt, ilma konsultatsioonita, võtnud vastu otsuse sulgeda rahvusvaheline pangaturg, mis ei aita valuuta stabiilsusele kaasa,» sõnas Jatsenjuk kabinetinõupidamisel, vahendab Reuters. «Sellel sammul on väga keeruline ja negatiivne mõju nii Ukraina majandusele, finantssüsteemile kui valuutakursile.»

Pangad ei saa klientide nimel välisvaluutaga kaubelda nädala lõpuni, ent pankadevaheline kauplemine pankade enda kontode vahel on lubatud. Jagunevad need enam-vähem pooleks.

Hommikupoole välisvaluutaga kauplemist ei toimunud, pärastlõunal aga oli kaks tehingut summas 170 000 dollarit. Tehingud leidsid aset kursiga 24 grivnat üks dollar, mis on tugevam kui teisipäevane 31,63. Kuid turu väiksuse tõttu on raske hinnata grivna tegelikku väärtust.

Teisipäeval langes grivna 11,1 protsenti.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles