Apple peab patendirikkumiste tõttu maksma pool miljardit dollarit kahjutasu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo.
Apple'i logo. Foto: SCANPIX.

Texases asuv ringkonnakohus otsustas käesoleva nädala alguses, et USA tehnoloogiaettevõte Apple peab maksma patendihaldusettevõttele Smartflash 532,9 miljonit dollarit kahjutasu, kirjutab The Verge.

Kahjutasu määrati, kuna kohtu hinnangul kasutas Apple oma muusikakeskkonnas iTunes loata Smartflashi valduses olevaid patenteeritud tehnoloogiaid.

Ettevõte ise taotles 852 miljoni suurust kahjutasu, samas kui Apple´i hinnangul on kõnealused digitaalõiguste, andmesalvestuse ja maksesüsteemidega seotud tehnoloogiad väärt vaid 4,5 miljonit dollarit.

Smartflashi hinnangul oli Apple patentide rikkumisest selgelt teadlik. Ettevõtte väitel demonstreeris Smartflashi asutaja Patrick Racz vastavaid tehnoloogiaid rohkem kui kümme aastat tagasi Augustin Farrugiale, kellest sai hiljem Apple´i turvaülem.

Apple teatas, et kaebab kohtuotsuse edasi. Patendihaldusettevõte Smartflash jätkab aga järgmiste kohtuvaidlustega - väidetavalt on mitmeid muid firma valduses olevaid patente loata kasutanud ka Google, Samsung ja Amazon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles